Importanta Devizelor in accesare si implementare de fonduri UE

Importanta Devizelor in accesare si implementare de fonduri UE

Pentru foarte multi dintre noi, termenul “Deviz “nu ne spune nimic. Ca sa ne facem o idee, devizul reprezinta o evaluare anticipată și amănunțită a cheltuielilor necesare pentru executarea unei lucrări proiectate si nu numai .

De ce sunt aceste devize importante in accesarea si implementarea unui proiect ?

Foarte simplu. Cu totii suntem interesati cat ne va costa ? Constructia, instalatiile, echipamentele si utilajele tehnologice, dotarile specifice, aferente unui proiect !. Devizul, prezinta toate aceste informatii la nivel de pret unitar/unitate de masura, aferent tuturor materialelor, manoperei, si transportului necesare executarii lucrarilor. 

 

Si totusi, cu ce ma ajuta evaluare anticipată și amănunțită a cheltuielilor necesare pentru executarea unei lucrări ?

Raspunsul e foarte simplu. Noi, in calitate de consultanti, trebuie sa ne asiguram inca din faza de prefezabilitate, ca veti putea asigura resursele financiare necesare accesarii si implementarii cu succes a proiectului. De aici si necesitatea intocmirii unui scenariu tehnico-economic privint costul investitiei. Altfel, vom putea evita blocajul financiar din faza de implementare si implicit imposibilitatea finalizarii investitiei propuse. 

Ma ajuta aceste devize la elaborarea documentatiei de atribuire pentru achizitiile publice ?

Enorm ! Cu ajutorul “Devizele Martor” corect intocmite, putem identifica si  eradica preţurile foarte scăzute, aşa zise de „dumping”, ce au creat nenumărate dificultăţi în executarea contractelor: imposibilitatea finalizării construcţiei la o valoare atât de scăzută, nedeţinerea resurselor materiale şi financiare etc. Astfel “Devizele Martor” aferente proiectelor de finantare sunt vitale in procesul de atribuire a contractelor de achizitii,  deoarece ne ajuta sa identificam “ofertă cea mai avantajoasă economic”, putand astfel accentua calitatea, costurile de utilizare, considerațiile referitoare la mediu, aspectele sociale sau inovația, ținând în continuare cont de preț și de costurile de implementare a achiziției.

 

Aveti mai jos un exemplu de deviz :

MODEL DEVIZ OFERTAMODEL DEVIZ OFERTA_001MODEL DEVIZ OFERTA_002

Importanta Devizelor in accesare si implementare de fonduri UE

Sursa: www.devizoferta.ro

Leave a Reply

Text Widget

Documentatii de participare la licitatii publice si private, deviz general, deviz oferta, devize constructii, antemasuratori, liste de cantitati, nr-uri, ncs-uri, situatii de lucrari, rest de executat, grafic de plati, preturi materiale de constructii

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com